Tarn – info

Praktische info – kanotrekking Gorges du Tarn

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 15 en max. 25 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan de reis geannuleerd worden.

In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.


Fysiek niveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau . Je hebt geen voorafgaande ervaring nodig voor de beschreven activiteiten. Wel moet je kunnen zwemmen, 4 tot 4,5 uur kunnen peddelen in tweepersoonskano’s en uiteraard beschikken over een avontuurlijke en sportieve ingesteldheid.


Logies

We kamperen op eenvoudige campings, met douches en toiletten. Er zijn geen kampeerstoelen of –tafeltjes aanwezig; je bagagetonnetje is ook je stoel. 

Op de eerste dag worden de tenten verdeeld. Elke tent heeft een nummer en je blijft de gehele reis over dezelfde tent beschikken. We streven er naar om ten laatste om 17 uur de kampplaats van de dag te bereiken, dus hoe vroeger we ’s ochtends van wal steken, hoe vroeger we arriveren.  Eerst zet iedereen zijn eigen tentje op. Daarna is er ruimschoots tijd om te douchen. Intussen wordt de mobiele keuken opgezet en worden de voorbereidingen voor het avondmaal getroffen, waarbij helpende handen altijd welkom zijn.


Maaltijden

De begeleiders koken gevarieerde maaltijden in grote kookpotten. Je kan kiezen tussen wel of niet vegetarisch. Ook bij het ontbijt is er een ruim aanbod en voor ’s middags wordt een picknick aan de waterkant voorzien. 

Het zou heel fijn zijn moest iedereen een handje toesteken bij het koken, afwassen, opruimen…


Bagagevervoer

De tenten, het kampeer- en kookmateriaal e.d. gaan niet mee in de kano’s, maar worden per ‘bezemwagen’ naar de kampeerplaats van de dag gebracht. Ook de slaapmatjes worden met die wagen vervoerd.


Vervoer

Voor het vervoer heen en terug sta je zelf in. De mogelijkheden zijn:

Met openbaar vervoer

Je geraakt per trein tot Mende met meerdere overstappen. Vanaf daar is het nog 30 km tot Ste. Enimie per taxi.

Met eigen wagen

De afstand vanaf Brussel bedraagt ongeveer 920 km. (Hou rekening met het ecovignet.) Je laat je wagen achter op de eerste camping. Halverwege de reis wordt een transfer geregeld om de wagens naar Les Vignes te brengen en hier worden ze op het einde van de tocht terug opgehaald.