Allier - dag aan dag...

dag 1

Je wordt verwacht om 14 u. ten laatste op de camping in Langeac, aan de ingang van de Gorges d’Allier. We maken kennis met elkaar en met Bert, Harald en Koen, de kerels die van de komende dagen een onvergetelijk avontuur zullen maken. We krijgen uitleg over het verloop van de tocht en de taakverdeling en bekijken het materiaal, en vooral dan de tweepersoonskano's die de komende week ons vervoermiddel zullen zijn.
Vervolgens is het tijd voor de instructies over hoe je met zo'n kano moet varen en dan... (tromgeroffel) beleven we één voor één onze rivierdoop! Tijdens het eerste avondmaal hebben we dus al heel wat te vertellen.

dag 2

De begeleiders staan ons met raad en daad bij voor het inpakken van de bagage voor de komende dagen. Die stoppen we in waterdichte tonnetjes (1 per persoon) en de rest van de bagage blijft (tot op dag 4) in de auto's. We breken de tenten op, laden de kano's in en dan is het zover: peddelen maar!
Vandaag varen we de hele dag en maken we kennis met onze eerste stroomversnelling. In de buurt van Lavoûte-Chilhac zetten we in de late namiddag ons kamp op.

dag 3

Einddoel van onze peddeltocht van vandaag is La Vialette, een klein plaatsje, waar we onze tenten opslaan.

dag 4

Vandaag ruilen we de watersandalen voor wandelschoenen en stappen op de bus richting Monistrol-d’Allier. Onderweg houden we halt bij de auto's en kunnen we vuile was achterlaten en schone kleren oppikken. Aangekomen in Monistrol, nemen we tijd voor de picknick en zetten we onze tenten op. Daarna is er tijd voor een mooie wandeling of voor waterpret en zwemplezier aan Monistrol-plage.

dag 5

’s Morgens maken we kennis met een nieuw stel vrienden: de ezels die ons vergezellen op een mooie wandeling in het meest onherbergzame deel van de Allier. De kinderen kunnen om beurten een ezel leiden of een eindje berijden.
Het is goed om weten dat ezels speelse grappenmakers zijn, maar ook dat aanhankelijke en voorzichtige dieren zijn. Geaaid worden vinden ze nooit onprettig en een lekkernijtje (bv. oud brood) maakt ze helemaal gelukkig. De tocht loopt over mooie paadjes, op en neer door het vulkanische gebergte, om uiteindelijk in Prades bij de rivier te eindigen.

dag 6

We vertrekken weer met onze kano’s voor het mooiste en sportiefste traject van de Allier, waarbij we de technieken die we tot nu toe geleerd hebben goed kunnen gebruiken. We passeren immers een spannende S-bocht en andere uitdagende stroomversnellingen. Kamperen doen we in Chanteuges.

dag 7

De laatste dag kanovaren wordt afgesloten met een dam met mooie schuif-af en een laatste kanopicknick.