Over ons

tarn1

Globetrotters

Wij zijn Bert, Koen en Harald ;
Vrienden die hun hobby "kanovaren" met anderen willen delen! En dit vooral in het zuiden van Frankrijk ;
De kinderen van Bert vervolledigen ons team , met Thibault als mede-begeleider op het water. En Marie-Alix en Valériênne als hulpjes voor van alles en nog wat....

Tarn en Allier

Onze familietochten vinden vooral plaats in de Gorges du Tarn en de Gorges d'Allier
De Gorges du Tarn is een kloof gelegen in de regio de Cevennen, niet ver van het Nationaal Park Cevennen in de departementen Lozère en Aveyron in Zuid-Frankrijk. Door de kloof stroomt de Tarn. Deze ongeveer 500 meter diep ingesneden kloof is gelegen tussen twee grote droge kalkplateaus of Causses, te weten de Causse Méjean in het zuidoosten en de Causse de Sauveterre in het noordwesten.
De kloof begint bij Ispagnac en strekt zich stroomafwaarts ruim 50 km ver uit tot aan Le Rozier. Doordat de weg door de Gorges du Tarn zowel halverwege de helling als onderin door de kloof loopt (en niet zoals bij veel andere Gorges bovenaan) krijgt de reiziger het gevoel het binnenste van een stenen wereld te betreden, alsof men is 'opgeslokt' door het gebergte. Voortdurend wordt men er met allerlei steile rotswanden en andere steenmassa's geconfronteerd.
De Allier ontspringt in het departement Lozère, 25 km ten zuiden van Langogne, op de berg Moure de la Gardille die deel uitmaakt van de Margeride-bergketen, op 1.501 m hoogte.
De rivier loopt door diepe ravijnen en de bovenloop heeft een steil verloop. Ongeveer ter hoogte van Clermont-Ferrand begint de benedenloop met een veel kleiner verloop. Ze vloeit in de Loire bij Bec d'Allier, op 167 m hoogte, zes km ten westen van Nevers. De rivier is 410 km lang, waarvan 360 km bevaarbaar.

Wie zijn wij...

< Bert zorgt voor alle materiaal en het transport langs de rivier ; Hij doet ook alle aankopen voor het eten.
< Uw begeleiders op het water, tijdens de kanotochten zijn Thibault, Koen en Harald.
< De dochters van Bert, Marie-Alix en Valériênne, zijn er ook meestal bij, ze zorgen voor animatie en oplossen van kleine probleempjes
1
aantal tochten in 2024
1
maximum aantal deelnemers
1Km
Brussel > Sainte-Enimie
1Km
Brussel > Langeac
tarn1